Translate

pondělí 11. března 2024

Opět mezi malými čtenáři:-)

Dnešní milé dopoledne v ZŠ Martinice.

Víc jak 3 roky jsme domlouvali tuhle besedu a já jsem moc ráda, že jsem se do Martinic konečně dostala.

Prvňáčkům a předškolákům jsem představila svoje pohádkové kamarády a za pomoci dětí z první třídy jsme si přečetli pár ukázek z mých knih. Děti se dočkaly také autorského čtení a za své správné odpovědi si vysloužily záložku do knihy. Po přestávce pak následovalo tvoření lesních skřítků i oranžových lištiček (každý si vybral podle sebe). Všichni byli moc šikovní a já byla ráda, že si malí čtenáři odnášeli něco na památku.

Se staršími dětmi jsme si zase pověděli, jak knihy vznikají a přečetli jsme si pár ukázek z mé tvorby. Na chviličku jsme se stali spisovateli, ilustrátory a dalšími spolupracovníky, kteří nemohou při tvorbě knihy chybět. Žáči jednotlivých tříd během 20 minut vymysleli krátké příběhy, které jsme navzájem posdíleli. Moc mě potěšilo, že děti pracovaly se zaujetím a věřím, že si nejen tuto spisovatelskou chvilku užily stejně jako já chvíle s nimi.

Moc děkuji paní knihovnici Renči Liškové za pozvání do Martinic, paním učitelkám i dětem za milou atmosféru a báječnou spolupráci…a těším se třeba někdy příště opět na viděnou!













Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš komentář. Moc si vašich slov vážím - jsou báječnou odměnou za moje tvoření pro děti:-).