Translate

sobota 1. července 2023

Skřítek Vítek si dává prázdniny

SKŘÍTEK VÍTEK A PRÁZDNINY

Pohádky pro děti píšu a zveřejňuji již téměř 4 roky (od října 2019). Za celou tu dobu se mi nestalo, že bych některou část roku vynechala. A musím říct, že jsem na to byla pyšná – nejvíc asi v době, kdy jsem byla v porodnici, domů jsem si dovezla naše vysněné třetí dítko, a ti kdo mě neznají, tak vlastně nepostřehli, že se něco (v mém životě) změnilo😊.

Nová knížka a všechny starosti kolem ní mě ale letos docela vyčerpávají (a náš nejmenší už potřebuje také mnohem víc pozornosti a aktivity😊), a tak jsem si musela naordinovat prázdniny. Poslední 3 měsíce už totiž nestíhám tak, jak bych si představovala a mnohdy i příběhy o skřítku Vítkovi vznikaly na poslední chvíli.

Už jsem si i kolikrát říkala, že se vám, mým čtenářům a posluchačům omluvím, že to prostě nedávám, ale vždy se těsně před zveřejněním našel v takových chvílích někdo, kdo mi napsal tak krásný a motivační e-mail, že jsem prostě nemohla odolat, a kolikrát jsem si i přivstala, abych stihla příběh napsat, namluvit, upravit a odpoledne zveřejnit. Uff.

A tak si dávám letní prázdniny jako menší dovolenou…i když psát vlastně budu pořád. Na jaře jsem totiž přislíbila pomoc stomikům a o prázdninách budu psát příběhy, pomocí kterých by měly děti pochopit některé stomické situace, které se týkají maminky nebo tatínka. Je to pro mě veliká výzva, a tak po chvilkách načítám informace a domlouvám schůzku, abych si vše ohledně nemoci a možných komplikací ujasnila a zapracovala do dětských příběhů… doufám, že se mi to podaří…tak mi držte palce!...

…zároveň bych moc ráda jako audio nahrála celý DIA příběh, aby ho měla moje malá pacientka i ostatní děti nejen ke čtení, ale i k poslechu…

…a malý Maxmilián má už nějakou dobu slíbenou pohádku „O bagříku, kterému se nechtělo kopat“, protože mu prý v nedělních příbězích chybí…a tak věřím, že se koncem prázdnin dostanu i k tomuto vyprávění na přání…

…a samozřejmě koncem srpna začnu také znovu psát o skřítku Vítkovi a jeho kouzelné zemi, abyste pak v prvním zářijovém víkendu mohli pokračovat ve čtení či poslechu dalších dobrodružstvích malého skřítka😊.

 Ke čtení najdete příběh TADY.

Užijte si tedy dnešní prázdninové vyprávění s názvem „Kouzelná země se probouzí“ a na Vítka se můžete těšit opět v září!

Mějte se krásně a nezapomeňte občas nakouknout na novinky ohledně  knížky o lišce Elišce. Těšení se na velkou zásilku z tiskárny, balení a rozesílání mě totiž o prázdninách také čeká…a já už se nemůžu dočkat, až potěším malé čtenáře touto novinkou😊.

Krásný letní čas vám všem!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš komentář. Moc si vašich slov vážím - jsou báječnou odměnou za moje tvoření pro děti:-).